Koronmaksutiedote

  20.12.2016

  MPY Osuuskunnan (entinen Mikkelin Puhelinosuuskunta MPY) varsinainen kokous päätti 19.5.2016 hallituksen esityksen mukaisesti, että voitonjakokelpoiset varat käytetään seuraavasti: osuusmaksun korkona vuodelta 2015 jaetaan jäsenille 15 euroa osuudelta, yhteensä enintään 298.620 €. Loput voitonjakokelpoisista varoista jätetään omaan pääomaan. Osuuspääoman korko maksetaan joulukuun 2016 loppuun mennessä jäsenosuuksille.

  Osuuskunnan jakama ylijäämä 15 euroa osuudelta

  Osuuskunnalta saadusta ylijäämästä 25 prosenttia on veronalaista pääomatuloa ja 75 prosenttia verovapaata tuloa 5.000 euron vuotuiseen yhteismäärään saakka, kun saajana on yksityishenkilö. Kun ylijäämät ylittävät 5000 euroa, ylimenevästä määrästä on veronalaista pääomatuloa 85 prosenttia ja verovapaata tuloa 15 prosenttia. Tiliotteenne on ainoa tosite maksamastamme osuusmaksun korosta. Jos maksettava ylijäämä on enintään 20 euroa, ennakonpidätystä ei toimiteta. Ennakonpidätys osuuskunnan maksamista ylijäämistä on 7,5 prosenttia, jos asiakkaan samalta osuuskunnalta verovuonna saamien ylijäämien määrä on yhteensä enintään 5.000 euroa. Rajan ylittävästä osasta ennakonpidätys on 25,5 prosenttia. Ennakonpidätystä ei toimiteta muulle kuin luonnolliselle henkilölle tai kuolinpesälle maksettavasta ylijäämästä.

  Muuttuneen tilinumeron ilmoittaminen

  Mikäli haluatte muuttaa koronmaksuun käytettävää pankkitiliä, pyydämme ilmoittamaan uuden tilinumeronne joko sähköpostilla osoitteeseen osuusasiat@mpy.fi tai asioimalla myymälässämme 23.12.2016 mennessä. Ilmoituksesta tulisi käydä ilmi tilinumeron lisäksi osuuden omistajan nimi, henkilötunnus, ilmoittajan nimi (jos eri kuin osuuden omistaja) sekä yhteyspuhelinnumero.

  Osuusmaksuihin liittyvissä asioissa Teitä palvelee MPY:n asiakaspalvelu,
  p. 030 670 3033 (0,088 €/min), sähköpostiosoite: osuusasiat@mpy.fi.

  Vuoden 2015 osuuskorkoihin liittyvää jäsentiedotetta ei lähetetä postitse, vaan tiedote julkaistaan vain verkkosivuilla http://www.mpy.fi/koronmaksutiedote.

  MPY Osuuskunta

  Seppo Ruotsalainen
  Hallituksen puheenjohtaja

  Pekka Mettälä
  toimitusjohtaja

  Aihe: MPY osuuskunta