Kilpailuetua liiketoimintaa digitalisoimalla

  Harri Takala
  Kirjoittaja: Harri Takala 27.6.2018

  Aihe: Digitalisaatio

  Digimurros jyllää monilla aloilla – on useita keinoja selviytyä muutoksesta voittajana. MPY Palvelujen digitalisaatiojohtaja Harri Takala osallistui Mediaplanetin Digitalisaatio-kampanjan paneelin, missä nostettiin esiin malliesimerkkejä yrityksistä, jotka auttavat yrityksiä menestymään muutoksen keskellä.

  Paneeliin osallistujilta kysyttiin:

  1. Mistä lähteä liikkeelle, kun tunnistaa tarpeen oman liiketoiminnan digitalisointiin?
  2. Miten toimia, kun jo tehdyllä liiketoiminnan digitalisoinnilla ei saada kaikkea mahdollista hyötyä liiketoiminnalle?
  3. Minkälaisia yrityksiä te voitte parhaiten auttaa?
  4. Mitä ratkaisuja/teknologioita te tarjoatte?

  Lue Harrin vastaukset.

  Mistä lähteä liikkeelle, kun tunnistaa tarpeen oman liiketoiminnan digitalisointiin?

  On tunnettava liiketoimintaprosessi riittävän hyvin, jotta pystytään hahmottamaan millaiseen tarpeeseen ja minkä tyyppistä ratkaisua haetaan. Usein teknologialla lähdetään ratkaisemaan ongelmaa, joka on prosessissa. Se, että rikkinäinen asia saadaan toimimaan nopeasti ja virheettömästi, ei poista perusongelmaa.

  Miten toimia, kun jo tehdyllä liiketoiminnan digitalisoinnilla ei saada kaikkea mahdollista hyötyä liiketoiminnalle?

  Useimmissa tapauksissa on tällöin joko valittu väärä teknologia tai tekniikan käyttöönotto on jäänyt puolitiehen. Täytyy palata prosessiin ja selvittää miten asiat toimivat, onko järjestelmä oikeasti sidottu prosessiin. Esimerkiksi ERP:iä käytetään vain kirjoituskoneena tiedon rekisteröintiin, ja toiminnan ohjaus tapahtuukin Excelissä tai ihmisen päässä. Mutta jos käytössä on tarpeeseen nähden väärä teknologia, silloin teknologia pitää vaihtaa.

  Minkälaisia yrityksiä te voitte parhaiten auttaa?

  Ongelmat ovat samanlaisia toimialasta riippumatta, oleellisempaa on yrityskoko, minkä kaliiberin ratkaisuilla ongelmia ratkaistaan. Asiakkaitamme ovat yritykset, joissa teknologian hyödyntäminen on kompleksista ja on laajojen verkostojen muodostamia teknologiaekosysteemejä. Yrityksiä, jotka haluavat oikeasti kehittyä, ja joissa teknologia on merkittävä osa liiketoimintaa.

  Mitä ratkaisuja/teknologioita te tarjoatte?

  Olemme asiakkaan digitalisaation kumppani, koordinaattori ja integraattori. Huolehdimme, että asiat menevät maaliin, tuemme asiakasta niissä asioissa, joissa asiakas tarvitsee apua ja varmistamme, että kumppaniverkosto ja toimittajat puhaltavat samaan suuntaan, jotta saadaan tuloksia aikaan ja konkreettisia hyötyjä tekemiseen. Me tuomme prosessiin muotoa, jäntevyyttä ja vetoapua.

   

  Muiden paneeliin osallistujien vastaukset on luettavissa Mediaplanetin teknologiainfo.com artikkelista.

  • Vesa Punkari johtaja, Midmarket, Fujitsu Finland Oy
  • Jussi Hurskainen toimitusjohtaja, Valamis Group Oy
  • Timo Aittoniemi toimitusjohtaja, Rakettitiede Oy
  • Sami Kettunen toimitusjohtaja, Bonsky Digital Oy

   

  Tutustu Digitalisaatiopolkuun

   

  Harri Takala
  CDO
  MPY Palvelut 

  Blogin kirjoittaja Harri Takala toimii uuden MPY Palvelujen digitalisaatiojohtajana. Hänen taustaltaan löytyy lähes 20 vuoden kokemus tietohallinnon eri osa-alueista. Liiketoimintajärjestelmät, tietoturvallisuus ja tietohallinnon johtaminen kuuluvat Harrin erityisosaamiseen.