Yhdessä tekemisen meininkiä Etelä-Savossa.

  11.6.2019

  MPY oli mukana monikansallisessa onnettomuusharjoituksessa, joka huipentui loppuharjoitukseen 22.5. Mikkelin torilla. Harjoitus rakentui kemikaalionnettomuuden ympärille ja siinä testattiin CBRNE -uhkien (Chemical, Biological, Radiological, Nuclear, Explosives) torjuntaan tarkoitettuja toimintamalleja, menetelmiä, välineitä ja ohjelmistoja. MPY toteutti harjoitukseen vaativan suljetun verkkoratkaisun teknologiakehittäjien sekä lukuisten eri toimijoiden käyttöön. Pääosassa haastavaa verkkoratkaisua ovat MPY:n toteuttamat siirrettävät mobiilireititin- ja WLAN -yksiköt joilla WLAN -verkon peittoalue voidaan toteuttaa kohteeseen muutamassa minuutissa.

   

  Harjoituksen järjestämisessä tehtiin alueellista yhteistyötä useiden paikallisten toimijoiden kanssa kuten Miksei Mikkeli, Etelä-Savon pelastuslaitos ja Environics. Harjoituksen toteutuksesta suoriuduttiin hienosti. Voitaisiin sanoa, että MM-kultaa voittaneen Suomen jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen onnistumisen avain tosiaan pitää paikkansa: Meidän pitäisi ihan kaikkien sisäistää se, että yhdessä tekemällä saadaan enemmän aikaan. Se kaikki mitä annat muille, tulee sinulle jossakin kohtaa takaisin.  

   

  Yhdessä tekemällä saadaan enemmän aikaan, ja lähes mahdottomasta tehdään mahdollista.

   

  Harjoitus oli näyttävä ja sai suuresti medianäkyvyyttä; aiheesta uutisoivat muun muassa Reuters, BBC ja Skynews, YLE1 sekä

  paikalliset lehdet.

   

   

  Reutersin uutisointi Iltasanomissa.

   

  Suuri pelastusharjoitus toi Mikkelin torille verta ja savua – ja myös kansainvälistä huomiota

  https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/e047339d-2241-4c4d-abfa-bf48d142e6e2

    

  Lboro yliopiston tekemä video.

   

  https://www.lboro.ac.uk/media-centre/video-audio/2019/tox-triage-finland/

   

   

  Aihe: Mikkeli