Uratarina: IT-asiantuntijuutta Oulusta

  21.9.2018

  MPY Palvelut toimii tällä hetkellä 10 eri paikkakunnalla 180 alan parhaan ammattilaisen voimin - tavoitteenamme ei ole sen enempää eikä vähempää kuin alan paras asiakaskokemus. Yksi kymmenestä paikkakunnasta on Oulu, missä työskentelevät IT palvelun asiantuntijat Henri Piirto ja Jarkko Kultalahti.


  Henri, millainen on työnkuvasi?

  Olen Henri Piirto ja toimin esimiehenä Nivalan ja Oulun IT palvelutuotannon henkilöstölle. Palvelu- ja henkilöstökehitys myös scopessa mukana.

   

  Entä sinä Jarkko, mikä on sinun roolisi MPY Palveluilla?

  Eli nimi on Jarkko Kultalahti ja työskentelen Oulussa asiakastiimissä Senior System Specialistina.

   

  Oulun ICT asiantuntijat Henri Piirto ja Jarkko Kultalahti

   

  Mitä olette työelämässä tehneet ennen kuin päädyitte meille?

  Jarkko: Olen opiskellut Oulun ammattikorkeakoulussa tietotekniikkaa ja tietojenkäsittelyä sekä vaihto-opiskeluaikana kaupanalaa.

  Henri: Työurastani ensimmäiset 5 vuotta olen toiminut eri asiantuntija tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi kokemusta on 5 vuoden ajalta globaalin 24/7 IT-palvelun rakentamisesta sekä hallinnasta. Sekä vielä 5 vuotta kokemusta kertynyt palveluhallinnan sekä kehityksen konsultoinnista ja projektipäällikön tehtävistä.

  Jarkko: Työkokemusta on ehtinyt kertyä aina rakennusalan töistä VHS-nauhurien huoltoon. Mutta ICT-alalle päädyin sulautettujen järjestelmien opiskelulla ja mobiilisovelluspuolen kautta. Siitä sitten lisäopintojen kautta järjestelmätuen puolelle. Ennen nykyistä työtäni olin ohjelmistotalossa tekemässä ohjelmistokehitystä järjestelmätuen ohella. Nykyiseen työhöni päädyin yrityskaupan myötä kuin MPY osti kesällä 2017 Net Man Oy:n jossa olin jo ehtinyt olla reilun 6 vuotta.

  Henri: Työelämässä tavoitteeni on ollut oppia tuntemaan IT palveluiden hallintaa mahdollisimman leveällä skaalalla, esim IT palvelunhallinta, projekti ja muutoshallinta, operatiivinen hallinta sekä palvelukehitys.

   

  Mikä sai hakemaan MPY:lle?

  Henri: MPY:llä oli IT palvelutuotannon esimies paikka auki Oulussa joten tartuin heti kiinni. Tällaiset paikat ovat todella harvassa Pohjois-Pohjanmaalla. Listatut vaatimukset ja oma kokemukseni mätsäsi mielestäni yllättävän hyvin, joten hakuprosessi tuntui luonnolliselta ja hienolta alusta loppuun. Suuri kiitos HR:lle loistavasti vedetystä rekryprosessista, lopputuloskin oli tyydyttävä 😊

  "Suuri kiitos HR:lle loistavasti vedetystä rekryprosessista!"

  Jarkko: Minä hain aikoinaan Net Manille töihin kun halusin uusia haasteita ja niitä on riittänyt vielä MPY:n sisälläkin.

   

  Mitä kuuluu työpäivääsi? Onko rutiineja? Vaihtelevatko päivät?

  Jarkko: Työpäivät eivät sinänsä ole valtavan ruutininomaisia. Tehtäväni vaihtelevat sisäisestä ”konsultoinnista” aina vikatilanteiden korjaukseen. Lisäksi olen mukana erilaisissa projekteissa ja keskityn aktiivisesti asiakasympäristöjen kehittämiseen.

  Henri: Työpäivääni kuuluu niin palvelu- ja henkilöstökehitysasioita kuin henkilöstöhallintaa. Nyt viidennellä viikolla törmää vielä jatkuvasti uusiin asioihin eli kahta samanlaista päivää ei ole vielä tullut vastaan.

   

  Mikä on nykyisessä työssä parasta?

  Henri: Täällä on ihan oikeasti avoin ympäristö ja tekemisen meininki. Kehitettävää on ja siihen tartutaan hyvin. Kollegoja kuunnellaan ja edetään yhdellä laajalla rintamalla.

  "Täällä on ihan oikeasti avoin ympäristö ja tekemisen meininki."

  Jarkko: Minusta parasta ovat vaihtelevat tehtävät ja esiin ”putkahtavat” uudet ongelmatilanteet mitä pääsee ratkomaan.

   

  Jos nyt pyytäisin kuvailemaan MPY:tä työpaikkana niin mitä sanoisit?

  Jarkko: Työilmapiiri on avoin. Suodattimia ei juurikaan tarvitse jos on sanottavaa ja usein löytyy kuuntelijakin.

  Henri: Avoimuus näkyy heti kun kävelee ovesta sisään. Organisaatiossa edetään yhdellä rintamalla, palautetta kuunnellaan ja otetaan opiksi. Jokainen tulee kuulluksi.

   

  Elämä ei ole pelkkää työtä. Mitä touhuat töiden ulkopuolella?

  Henri: Kuntoilen, katselen elokuvia ja leikin tyttären kanssa vaikka duploilla 😊

  Jarkko: Vapaa aika kuluu perheen parissa sekä ulkoillessa, kuntosalilla ja frisbeegolfradoilla.

   

  Mitä tulee mieleen sanasta Huippujengi?

  Jarkko: MTV3:n ohjelma, mutta tätä varmaan ei haettu.*

   

  Oulun ICT asiantuntija Jarkko Kultalahti tunturimaisemassa

  "Hyvä meininki!"

  Henri: Toisten kuuleminen ja kunnioitus. Hyvin määritellyt tavoitteet sekä yhteisesti sovitut selkeät askeleet niiden tavoittamiseksi. Lyhyesti, hyvä meininki!

   

  Kiitos Henri ja Jarkko!

   

  * Jarkko ei taida tietää, että MPY Palvelut oli vuonna 2016 Huippujengi-ohjelmassa yhteistyökumppanina. Joten sinällänsä mielleyhtymä on oikea 😊

   


   

  Tutustu myös muihin uratarinoihin:

   

  Kiinnostaako ura MPY:llä?

  Ilmoittelemme uusista paikoista sosiaalisen median kanavissamme (linkit sivun alaosassa, seuraa kanavia) ja työpaikat-sivulla. Mikäli avoimia paikkoja ei tällä hetkellä ole, niin jätä meille avoin hakemus, katsotaan löytyykö osaamisellesi sopivaa tehtävää.

   

  Aihe: MPY Palvelut Oyj, Töissä MPY:llä