MPY Palvelut ja Juvan kunta solmivat sopimuksen laajakaistahankkeesta

  5.4.2016

  MPY Palvelut Oyj ja Juvan kunta ovat solmineet 5.4. sopimuksen laajakaistahankkeen toteuttamisesta Juvalla. Hanke mahdollistaa nykyaikaiset tietotekniikka- ja tv-palvelut alueen asukkaille ja yrityksille. Verkon rakentaminen käynnistetään kesäkuun 2016 aikana Juvan keskustasta.

  Valmistuessaan verkko kattaa alueet Juvan kirkonkylän lisäksi keskustasta Savonlinnaan päin Härkälään ja Hatsolan kautta Koikkalaan sekä Sulkavan suuntaan Kaskiiseen asti. Tavoitteena on saada laajakaistaverkon runko-osuus valmiiksi vuoden 2017 loppuun mennessä.

  "Haluamme omalta osaltamme olla edesauttamassa Etelä-Savon kilpailukykyä ja pyrimme kehittämään alueellisia palveluita sekä infrastruktuuria. Toki tarvitsemme tähän hyvää ja rakentavaa yhteistyötä alueen kuntien kanssa. Tämä hanke on erinomaisen hyvä esimerkki tällaisesta yhteistyöstä", vahvistaa MPY:n toimitusjohtaja Pekka Mettälä.

  Valokuituverkon rakentaminen Juvalla aloitetaan, sillä ennakkotilaajien määrä ylitti hankkeen aloitukselle asetetun minimirajan. Ennakkotilaajina on tällä hetkellä yli 500 taloutta. Hanke on kiinnostanut alueen asukkaita ja se nähdään kannattavaksi myös toteuttaa. Laajakaista- ja kaapeli-tv-palvelut tullaan tarjoamaan yksityisten kotitalouksien lisäksi muun muassa kunnan omistamiin rivi- ja kerrostaloihin. Laajakaista- ja tv-palveluiden lisäksi valokuituverkko mahdollistaa monipuolisten lisäpalveluiden saatavuuden alueelle.

  "Juvan kunta haluaa mahdollistaa asumisen, yrittämisen ja vapaa-ajanvieton mahdollisuudet tulevaisuudessakin Juvan kunnassa. Arjen sujuvuuteen kuuluvat toimintavarmat ja nopeat tietoliikenneyhteydet. Hanke on kunnalle melkoinen taloudellinen haaste, mutta siihen on tartuttu sen tärkeyden vuoksi", toteaa Juvan kunnanjohtaja Heikki Laukkanen.

  MPY:llä on kokemusta Laajakaista kaikille 2015 -hankkeen toteutuksesta Pertunmaalla, Hirvensalmella, Mäntyharjulla, Kangasniemellä ja Puumalassa. Lisäksi MPY:llä on laajakaistaverkkohanke vireillä myös Mikkelin kaupungin kanssa. MPY toteutti Laajakaista kaikille 2015 -hankkeen vuonna 2011 Pertunmaan kunnassa. Hanke toimi Etelä-Savon pilottihankkeena ja antoi samalla MPY:lle runsaasti kokemusta haja-asutusalueen kuituhankkeen toteuttamisesta.

  Edellä mainittujen kohteiden lisäksi MPY on toteuttanut alueellisia kuituhankkeita mm. Mikkelin Heinälahden, Ihasjärven ja Salosaaren alueelle.

  Lisätietoja:

  MPY Palvelut Oyj, toimitusjohtaja Pekka Mettälä, pekka.mettala@mpy.fi, p. 040 504 2019

  Juvan kunnanjohtaja Heikki Laukkanen, heikki.laukkanen@juva.fi, p. 0400 755 204

  Laajakaista kaikille 2015 -hanke on Valtioneuvoston käynnistämä ja sen tavoitteena on vuoden 2015 loppuun mennessä taata kansalaisille tasa-arvoiset mahdollisuudet liittyä huippunopeaan tietoliikenneyhteyteen riippumatta asuinpaikasta. Tavoitteena on, että 99 % vakituisista asunnoista, yrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista on tuolloin enintään kahden kilometrin etäisyydellä valokuitukaapeliyhteydestä. Hanketta on kuitenkin jatkettu vuoteen 2018 saakka. Lisätietoja Laajakaista 2015 -hankkeesta mm. Viestintäviraston sivuilta: http://www.ficora.fi/index/saadokset/ohjeet/laajakaista2015.html

  MPY Palvelut Oyj on suomalainen tietotekniikkapalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jonka palveluksessa on yli 100 ICT-alan ammattilaista. Tuotamme palveluja niin yritys- kuin kuluttaja-asiakkaille tavoitteenamme toimialan paras asiakaskokemus. Yhdessä tekemällä saamme asioita aikaan ja varmistamme asiakkaan menestyksen. Tutustu meihin osoitteessa www.mpy.fi.

  Aihe: MPY Palvelut Oyj