Tutkimus: Vain kolmannes suomalaisista pitää suomalaisia työyhteisöjä erilaisuutta hyväksyvinä

  4.10.2017

  Suomalaisen Työn Liiton teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisilla työyhteisöillä on vielä paljon tekemistä erilaisuuden hyväksymisessä, sillä vain kolmasosa suomalaisista pitää suomalaisia työyhteisöjä pääsääntöisesti erilaisuutta hyväksyvinä.

  MPY Palvelut on omassa toiminnassaan panostanut monimuotoisuuden edistämiseen jo vuoden ajan. Yhtiö liittyi mukaan FIBS-monimuotoisuusverkostoon edistääkseen erilaisuuden hyväksymistä.

  monimuotoisuus-fibs-mpy.jpgTutkimuksesta selviää, että suomalaisista suurin osa ei pidä suomalaisia työyhteisöjä erilaisuutta hyväksyvinä. Eniten erilaisuuden hyväksymättömyyttä tunnistavat naiset (68 % eri mieltä siitä, että työyhteisöt hyväksyvät erilaisuutta) ja yli 65-vuotiaat (65 % eri mieltä).

  ”Yhteisöjen monimuotoisuuden eduista on lukuisia tutkimustuloksia, jotka pätevät myös työelämään. Työyhteisön sisäinen diversiteetti tarkoittaa parhaimmillaan monipuolisia taitoja sekä luovempaa ja menestyksekkäämpää lähestymistä työtehtäviin. Eritaustaiset ihmiset sekä tuovat uutta tietoa yritykseen että haastavat vakiintuneita, joskus toimintaa huomaamatta hidastavia malleja”, kommentoi Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

  Tutkimukseen osallistujista yli puolet (63 %) vastasi suomalaisen yhteiskunnan mahdollistavan kunnianhimoisten unelmien saavuttamisen. Suomalaisista 97 prosenttia on myös sitä mieltä, että yhdessä tekeminen ja toisten auttaminen luovat uusia ideoita ja parantavat kaikkien hyvinvointia. 

  MPY mukana FIBS-monimuotoisuusverkostossa - vastuullinen yritystoiminta hyväksyy erilaisuuden

  MPY Palvelut liittyi yritysvastuuverkosto FIBS:n jäseneksi vuonna 2016 ja allekirjoitti samalla monimuotoisuussitoumuksen, jonka myötä MPY pyrkii tarjoamaan yhdenvertaisia mahdollisuuksia, tunnistamaan ja hyödyntämään yksilöllistä osaamista, johtamaan oikeudenmukaisesti henkilöstöä ja asiakkuuksia sekä viestimään monimuotoisuuteen liittyvistä tavoitteistaan ja saavutuksistaan.

  Vastuullisuus, toiminnan läpinäkyvyys ja liiketoimintaeettisyys ovat MPY:n toiminnan perustana. Monimuotoisuussitoumuksen allekirjoittaminen tarkoittaa sitä, että MPY haluaa konkretisoida ja edistää monimuotoisuutta toiminnassaan, mahdollistaa ja tukea erilaisuutta muun muassa tarjoamalla joustavat työskentelymahdollisuudet ja huomioimalla työntekijöiden yksilölliset tarpeet.

  Monimuotoisuusverkoston jäseneksi voivat liittyä kaikki yritykset ja organisaatiot, jotka allekirjoittavat monimuotoisuussitoumuksen ja sitoutuvat monimuotoisuuden edistämiseen. FIBSin Monimuotoisuusverkosto auttaa yrityksiä kehittämään henkilöstön ja asiakkuuksien monimuotoisuuden johtamista sekä hyödyntämään ihmisten erilaisia taustoja, osaamista ja ominaisuuksia entistä innovatiivisemman, tuottavamman ja vastuullisemman työyhteisön rakentamiseksi.

  Tutustu monimuotoisuudesta kertovaan blogiimme: Meitä on moneksi – tehdäänkö erilaisuudesta kilpailukeino?

  Lisätietoja: FIBS Monimuotoisuusverkosto: http://www.fibsry.fi/fi/palvelut/monimuotoisuusverkosto

  Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Made by Finland -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kyselytutkimus toteutettiin helmikuussa 2017 ja siihen vastasi 2 219 18–79-vuotiasta suomalaista. Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Made by Finland -kampanja juhlistaa suomalaista työtä ja sen menestystarinoita. Mukana on yli 80 yritystä ja organisaatiota. Seuraa Made by Finlandia Facebookissa ja osallistu keskusteluun Twitterissä #madebyfinland.

  Aihe: MPY Palvelut Oyj