Oman bisneksen kannibalisointi kannattaa!

  Pekka Mettälä
  Kirjoittaja: Pekka Mettälä 21.9.2016

  Aihe: Pilvipalvelut, Asiakaskokemus, Johtaminen

  Iso osa korporaatioiden ajasta käytetään sen miettimiseen, kuinka asiakkaat saataisiin maksamaan tuotteista, jotka ovat hapantumassa käsiin. Strategiakierroksilla keksitään kuolevalle bisnekselle henkilöstöä motivoivia nimityksiä kuten "profit bull" vs. "cash cow". Hallitukset painostavat toimivaa johtoa tekohengittämään kuihtuvaa rahavirtaa keinolla millä hyvänsä. Henkilöstöinfoissa nostetaan esiin myynnin sankareita, jotka ovat onnistuneet saamaan asiakkaan tekemään surkean investoinnin. Yhtiöiden omistajille näytetään ylpeydellä numeroita siitä miten murentuvan kivijalkaliiketoiminnan johtamisessa on onnistuttu yli budjettitason.

  Konesalibisnes eli ”yksityinen pilvi” on yksi niistä liiketoiminnoista, jotka päätyvät sitä tarjoavien yhtiöiden profit bulliksi. Asiakkaiden järjestelmät ja liiketoimintadata pidetään viimeiseen henkäykseen asti yksityisissä konesaleissa, vaikka asiakkaalle paras yhdistelmä olisi hajauttaa palvelut julkisiin ja yksityisiin resursseihin eli "hybridipilveen". Liiketoimintaetiikka lakaistaan maton alle, kun vanhalla mallilla sisään saatava raha jyrää sen, mikä olisi asiakkaalle parasta. Rahavirtoja ei haluta pienentää – edes väliaikaisesti.

  Mikä on asiakkaan kannalta paras ratkaisu?

  Asiakkaan luottamusta ei kannata menettää turhanpäiväisen ahneuden takia. Jos yrityksesi ei halua lähteä tarjoamaan asiakkaalle uusia ratkaisumalleja, löytyy varmasti jonoksi asti toimittajia, jotka tekevät sen puolestasi. Tällaiset ratkaisumallien murrokset ovat herkkiä hetkiä asiakassuhteessa: Monesti päädytään lähtemään eri suuntiin, kun luottamus nykytoimittajan integriteettiin on murentunut.

  Me MPY:llä kannibalisoimme ilolla yksityistä pilveämme, koska se on asiakkaan kannalta paras ratkaisu. Tarjoamme asiakaskohtaisesti optimoidun yhdistelmän julkista ja yksityistä pilveä. Asiakkaan liiketoimintaa edistävien uusien ratkaisumallien syleily tuo pitkässä juoksussa parhaat tulokset – niin asiakkaalle kuin palveluntarjoajallekin.

  Mitä bisnestä sinun yrityksesi on kannibalisoinut?

  Pekka-Mettl-MPYPalvelut-ICT.jpg

  Pekka Mettälä
  toimitusjohtaja
  MPY Palvelut Oyj

  PS: Lataa opas tietoturvallisen pilvipalvelun valintaan täältä!

  Jaa kirjoitus eteenpäin: