100 päivää huippujengissä – tältä se maistuu

  Petri Salo
  Kirjoittaja: Petri Salo 13.6.2018

  Aihe: Töissä MPY:llä, MPY Palvelut Oyj, Huippujengi

  Kävin viime vuoden lopulla mielenkiintoisia keskusteluja ICT-palvelujen kehittymisestä ja yritysten, niin toimittajien kuin asiakkaiden kyvystä vastata tuleviin haasteisiin. Ei mitään uutta, koska olen tehnyt töitä ICT-palveluiden parissa jo vuodesta 1999. Mutta silti joka kerta, kun jokin tietty ratkaisu tai palvelumalli saa trendin mainetta, sekoittaa se - ainakin hetkeksi - yritysten fokuksen siitä, miksi yritys tai palvelu on olemassa.

  Tätä kirjoitettaessa luen juuri siitä millaisia integraatioratkaisuja asiakkaiden pitäisi ostaa ja miksi, sekä miten Amazonin verkkokaupan jalkautuminen mahdollisesti tuo isojakin muutoksia tänne Pohjolaan.

  Yritysten päätöksenteon kypsyyttä koetellaan taas kovalla kädellä.

  Omalta kohdaltani tein viime vuoden vaihteessa päätöksen siirtyä MPY Palvelut Oyj:hin. Siis 130 vuotta vanhaan palveluyritykseen, miksi? Miten 1888 perustettu yritys voisi edustaa jotain sellaista joka katsoo eteenpäin, muuttuu nopeasti ja kehittyy asiakkaiden mukana?

   

   

  Viimeiset 100 päivää Länsi-Suomen aluejohtajana ovat todistaneet päätökseni oikeaksi. Kymmenellä paikkakunnalla valtakunnallisesti toimiva MPY on herättänyt jo kiinnostusta perinteisten markkina-alueidemme ulkopuolella.

  Esimerkiksi konesali- ja kapasiteettipalveluiden päälle, lisäkerrokseksi olemme rakentaneet vahvat tietohallinnonjohtamisen palvelut, jotka erottavat meidät tällä hetkellä tutuksi koetusta kilpailukentästä. Rakennamme asiakasyrityksillemme tietoturvallisuuden ja sovellusympäristön tilannekuvia, jossa kartoitamme niiden kestävyyttä ja tehokkuutta. Auditointimme auttaa ymmärtämään tietohallinnon prosessien tilan, sovellusten, ohjelmistojen ja järjestelmien roolin liiketoiminnassa. Se antaa selkeät kehittämistarpeet liiketoimintalähtöisesti.

  Valmiit prosessit jouduttavat tietohallinnon kehittämistä ja tarvittaessa oikean kumppanin valintaa, joka toki mielellään olemme.

  Aika kova juttu.

  Itse istun paljon sekä Tampereen että Turun konttoreissamme. Yhteistä molemmille alueille on nopea kasvu ja kehitys. Yliopistokaupunkeina ne pystyvät tarjoamaan Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan alueen yrityksille tarvittavaa osaamista. Isoa kasvua on nähtävissä myös Oulun ympäristössä, joka kuuluu vastuulleni ja jossa meillä on iso, osaava asiantuntija joukko, jotka tuntevat alueen asiakkuudet.

  Omalta osaltani MPY tukee alueiden kehitystä ICT-palveluiden ja johtamisen näkökulmasta. Vastaanotto on ollut kyllä erinomaisen hyvä. Vaikka meitä on vain 180 asiantuntijaa, voin palata blogini alkuun. MPY on osannut valita oikeat polut tulevaisuuteen, oikeat ihmiset oikeisiin paikkoihin ja oikeat palvelualueet kasvun tueksi. Uskon, että voin osaltani tuoda toimialatuntemusta ja vahvaa osaamista asiakasrajapintaan ja toivon, että mahdollisimman monen yrityspäättäjän kanssa pääsemme, jos emme sitä vielä ole tehneet, keskusteluihin tulevan kesän ja syksyn aikana.

   

  Ota yhteyttä ICT asioissa

   

  Petri Salo
  Aluejohtaja
  MPY Palvelut 

  Blogin kirjoittaja Petri Salo on pitkänlinjan IT-ammattilainen, jolla on vankka toimialaosaaminen ja liiketoimintalähtöinen ajattelu. Hän on aloittanut työt MPY Palveluiden Länsi-Suomen aluejohtajana vuoden 2018 alussa.