CDO-CIO-ICT

Päästetään CIO kortistoon

7.5.2018 12:10
Kirjoittaja: Harri Takala

Aihe: Johtaminen, Digitalisaatio, teknologia, CIO, Business

Otetaanko yhteiseksi tavoitteeksi päästää CIO:t kortistoon? Vaikka kyseinen lyhenne lukisi omassa käyntikortissasi, se voisi olla melko kunnianhimoinen maali.

Lue lisää
liiketoiminta-pyöräily-it-mpy.jpg

Liiketoimintalähtöinen IT – polkupyöriä, palloilua ja hilavitkuttimia?

6.4.2018 8:05
Kirjoittaja: Petrus Lehtimäki

Aihe: Digitalisaatio, tietohallinto, IT, liiketoiminta

Omalla agendalla vai liiketoiminnan veturina? Liiketoimintalähtöinen IT on vaikea sanayhdistelmä. Eikö lähtökohtaisesti yrityksen kaiken tekemisen tulisi olla liiketoimintalähtöistä? Mitä muutakaan se voisi olla? Voiko olla enää omaa nurkkausta, jossa puuhataan täysin omaa agendaa?

Lue lisää
Harri-Takala-MPY-NetMan.jpeg

”Tein itte, säästin” – ethän enää ajattele näin tietohallinnostasi?

31.8.2017 9:17
Kirjoittaja: Harri Takala

Aihe: Digitalisaatio, tietohallinto

Meillä suomalaisilla on vahvat perinteet itsetekemiseen. Se on ollut historiassamme keino selviytyä ja kulttuuri tähän on syvällä juurissamme. Avun pyytäminen on merkki heikkoudesta ja vain ne ostavat, jotka eivät osaa itse. Me rakennamme itse mökkejä ja omakotitaloja, koska haluamme tehdä hommat kunnolla ja säästää: "Sitä paitsi minun juttuni on vähän erikoisempi, eikä siihen kannata ulkopuolisia sotkea, menee vain vaikeammaksi." Onhan se näin?

Lue lisää

Datan varmistamisella ei ole lomaa – sen on toimittava aina

17.8.2017 10:18
Kirjoittaja: Sampo Suojala

Aihe: Digitalisaatio, GDPR, Datan suojaus

Viestintäviraston julkaisemassa tietoturvakatsauksessa ennakoitiin tietoturvanäkymiä viime vuodelle ja nostettiin esille 10 asiaa, jotka ovat ominaisia myös kuluvalle vuodelle. Mukana olivat mm. teknologian räjähdysmäinen kasvu, osaajapula tietoturva-alalla, verkkovakoilu ja kyberrikollisuuden kasvu sekä monipuolistuvat kiristyshaittaohjelmat, joita kohdistetaan yhä enemmän toimiala- ja yrityskohtaisesti. Tietoturva ei anna armoa yrityksille vieläkään, joten tarkkana saa olla.

Lue lisää

Kuluttajistuminen tuhoaa vanhoillisen tietohallinnon

10.8.2017 10:20
Kirjoittaja: Harri Takala

Aihe: Digitalisaatio, Kuluttajistuminen, tietohallinto

Juttelin jokin aika sitten erään suuren organisaation tietoturvallisuudesta vastaavan johtajan kanssa ja keskusteluissa nousi esille käyttäjien yhä laajempi siirtyminen organisaation ulkoisten tietolähteiden ja palveluiden käyttöön. Ongelman ytimenä on se, että nämä ulkoiset lähteet ovat tietohallinnon näkökulmasta hallitsemattomia. Edes sitä ei voida seurata, että kuinka laajamittaista niiden käyttö on – saati, että niihin liittyviä käyttömalleja pystyttäisiin kontrolloimaan.

Lue lisää

5 syytä, miksi yrityksesi digitalisaatio ei lähde lentoon

23.5.2017 11:03
Kirjoittaja: Sari Törmälä

Aihe: Johtaminen, Digitalisaatio

Luin mielenkiintoisen Forbesin katsauksen IT hallinnan roolista liiketoiminnan kehittämisessä. Katsauksen taustalla on kysely, jossa 261 ylimmän johdon vastaajaa nimeää syitä, miksi liiketoiminnan kehittyminen ja IT eivät aina kulje käsi kädessä. 

Lue lisää

Toimitusjohtajan huone on kuollut, mihin hävisi toimitusjohtaja?

4.5.2017 9:44
Kirjoittaja: Pekka Mettälä

Aihe: Johtaminen, Tietotyö, Digitalisaatio

Perinteinen nurkkahuonejohtaminen on katoava luonnonvara, mutta sillä on esim. MPY:ssä pitkälti yli 100-vuotiset perinteet. Samalla kun minulle varattu nurkkahuone muutettiin toiveestani yhteiskäyttöiseksi neuvotteluhuoneeksi, halusin taltioida jälkipolville kuvia, tunnelmia ja speksejä perinteisestä toimitusjohtajan huoneesta. Nurkkahuoneista käsin on kuitenkin rakennettu Suomen yritysten menestys ja sitä ei ilmiönä saa väheksyä eikä unohtaa, jotta osaamme arvostaa johtamisen murroksen mahdollistamaa, joukkoälyllä ohjautuvien organisaatioiden aikakautta. 

Lue lisää
InfoGrf.png

Näetkö digitaalisuuden uhkana vai mahdollisuutena asiakkaallesi, työllesi ja itsellesi?

29.3.2017 6:52
Kirjoittaja: Jokke Eljala

Aihe: Digitaaliset Palvelut, Internet of Everything, Digitalisaatio

Halusimmepa tai emme, yhä enemmän tavaroita ja palveluita liitetään internetiin. World Economic Forumin The Global Information Technology Report 2015 mukaan, vuonna 2015 oli lähes 12 miljardia laitetta yhteydessä internetiin. Samaisessa raportissa arvioitiin, että luku kasvaa yli 20 miljardiin laitteeseen vuoteen 2020 mennessä.

Tämä kaikki tulee lisäämään datan määrää, jonka avulla voidaan tehdä parempia päätöksiä yrityksen ja työntekijän toimintaan ja tekemiseen sekä asiakkaan tarpeiden tyydyttämiseen. Ennen kaikkea lisääntyvä data mahdollistaa yrityksille huikeat mahdollisuudet saada kilpailuetua datan käytöstä ja luoda tehokkaampia tapoja organisoida työntekeminen yrityksessä.

Lue lisää
   

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset