Tietoturva ei anna armoa: yritysten oma vastuu kasvaa

17.5.2016 11:30
Kirjoittaja: Toni Sivupuro

Aihe: Tietosuoja, Tietoturva, Katakri

Vähän aikaa sitten luin artikkelin, jossa käsiteltiin pk-sektorin yritysten suhtautumista kyberuhkiin. Artikkelissa tuli vahvasti esille se, kuinka huolettomasti kyberuhkien riskejä on käsitelty yrityksissä. Tekstissä mainittiin, että vajaa puolet pk-yrityksistä on parantanut yrityksensä tietoturvaa hankkimalla parempaa palomuuritekniikkaa, ja on siten kaiketi tyytyväisempiä tilanteeseen digitalisoituvassa maailmassa. 

Lue lisää

Katakrista pilvipalveluihin – kaikella on paikkansa

16.4.2016 8:02
Kirjoittaja: Ilkka Korhonen

Aihe: Pilvipalvelut, Tietosuoja, Katakri

IT-ennusteiden mukaan yritykset investoivat vahvasti digitaalisten palvelujen ja erityisesti pilvipalvelujen hankintaan. Tässä ratkaisevina tekijöinä ja kasvun moottoreina ovat erilaiset digitalisaatio, Big Data- ja esineiden internet -hankkeet (IoT). 

Lue lisää

Mikä ihmeen Katakri?

25.3.2016 9:09
Kirjoittaja: Ilkka Korhonen

Aihe: Katakri

Tieto on valtaa, julisti Sir Francis Bacon 1500-luvun Englannissa, eikä tilanne ole siltä osin muuttunut miksikään. Tieto on edelleenkin valtaa ja tiedonhallinnasta on tullut merkittävä turvallisuustekijä. Kenellä on oikeus päästä kiinni salassa pidettävään tietoon, jolla on arvoa ja tärkeyttä niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla?

Lue lisää
   

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset