MPY-kokouskutsu-social-sharing-1200x628

  Hallittu muutos vai hallitsematon kaaos?

  2.10.2019
  Kirjoittaja: Tomi Tähtinen

  Aihe: Muutos, ICT

  Lukuaika n. 2min

  Oletko koskaan törmännyt ICT-projektiin, jonka lopputuotos käyttäjän näkökulmasta on vähintäänkin sekava? Uusi sovelluksen pikakuvake ilmaantui työpöydälle ja pomolta tuli meilillä käsky alkaa sitä käyttämään. Ohjeistus oli puutteellista ja osin puuttui kokonaan. Syy ja hyötynäkökulma uuden järjestelmän käyttöönottoon jäi epäselväksi, edellisen version ominaisuuksiin, kun oli jo ehtinyt tottua.

  Lue lisää
  Pekka-Mettälä-Toimitusjohtaja-lirahtiko-hyvä-olo-housuun-social-sharing-1200x628

  Toimitusjohtaja, lirahtiko hyvä olo housuun?

  30.1.2018
  Kirjoittaja: Pekka Mettälä

  Aihe: Johtaminen, Muutos, Kulttuuri

  Lukuaika n. 2 min

  Toinen kokonainen tilikauteni toimitusjohtajana on nyt takanapäin ja minulla on sellainen fiilis, että minulla lirahti hyvä olo housuun. 

  Lue lisää
  Pekka-Mettälä-Toimitusjohtaja-nauti-syöksyvirtauksesta-social-sharing-1200x628-01

  Toimitusjohtaja, nauti syöksyvirtauksesta

  17.1.2018
  Kirjoittaja: Pekka Mettälä

  Aihe: Johtaminen, Arvon tuottaminen, Muutos

  Jokaisella toimitusjohtajalla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja preferenssinsä. Toisella on vahva teknologiatausta, toisella vahva taloustausta jne. Minut palkattiin MPY Palvelujen toimitusjohtajaksi pääasiassa kaupallisen taustani vuoksi, koska yhtiön liikevaihto oli supistunut koko 2010-luvun. Hallitus koki, että yhtiö kaipaa ensisijaisesti myynnillistä uudistamista. Yleisimmin käytetty konsti onkin, että palkataan vahva toimitusjohtaja korjaamaan yhtiö ensisijaisilla vahvuuksillaan, joka palkkaa vahvoja johtajia korjaamaan yhtiön toiminnot. Oikeilla vahvuuksilla ja preferensseillä varustettu johtaja pitää huolta, että toiminto pysyttelee samalla viivalla yrityksen muiden toimintojen kanssa. Vai oletko nähnyt usein rekrytointi-ilmoitusta, jossa haetaan lastentarhanopettajataustaista huippujohtajaa uudistamaan teknologiayrityksen asiakaspalvelu? 

  Lue lisää
  Harri-Takala-Tietohallintopäällikkö-joka-jäi-junan-alle-social-sharing-1200x628

  Tietohallintopäällikkö, joka jäi junan alle

  1.12.2017
  Kirjoittaja: Harri Takala

  Aihe: Johtaminen, Tietohallinto, Muutos

  Elämme aikoja, joissa kaikille tietohallinnon asiantuntijoille luulisi tulevaisuuden olevan täynnä valoa ja kirkkautta, mutta tietohallintopäällikön osalta on kuitenkin syytä tarkastella tilannetta.

  Tietohallinto on muuttunut. Ennen se koostui verkkoarkkitehtuureista, palvelinkonfiguraatioista, lisensointimalleista ja helpdeskin vasteajoista. Riitti kun ympäristö pysyi pystyssä ja käyttäjät saivat apua ongelmiin. Se oli sinun ikioma mustalaatikkosi, josta kukaan ei ollut kiinnostunut niin kauan, kun et aiheuttanut häiriötä liiketoimintaan.

  Lue lisää
    

  Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi

  Viimeisimmät kirjoitukset