MPY:n blogi

Hybridipilvi - paljon melua tyhjästä? Ei todellakaan.

Kirjoittaja: Jani Pajari 11.10.2016 11:00

Pilvipalveluiden käyttö lisääntyy yrityksissä äärimmäisen nopeasti, ja se on johtamassa vääjäämättä hybridipilvi-ympäristöihin. Kysyimme IBM:n Kimmo Kaskikalliolta ja MPY:n Jani Pajarilta mistä hybridipilvessä on oikeasti kyse!

Lue lisää
0 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Pilvipalvelut

Oman bisneksen kannibalisointi kannattaa!

Kirjoittaja: Pekka Mettälä 21.9.2016 9:17

Iso osa korporaatioiden ajasta käytetään sen miettimiseen, kuinka asiakkaat saataisiin maksamaan tuotteista, jotka ovat hapantumassa käsiin. Strategiakierroksilla keksitään kuolevalle bisnekselle henkilöstöä motivoivia nimityksiä kuten "profit bull" vs. "cash cow". Hallitukset painostavat toimivaa johtoa tekohengittämään kuihtuvaa rahavirtaa keinolla millä hyvänsä. Henkilöstöinfoissa nostetaan esiin myynnin sankareita, jotka ovat onnistuneet saamaan asiakkaan tekemään surkean investoinnin. Yhtiöiden omistajille näytetään ylpeydellä numeroita siitä miten murentuvan kivijalkaliiketoiminnan johtamisessa on onnistuttu yli budjettitason.

Lue lisää
2 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Pilvipalvelut, Asiakaskokemus, Johtaminen

Hybridipilvi - mitä se käytännössä tarkoittaa?

Kirjoittaja: Marco Lindqvist 10.8.2016 8:30

Miksi tehdä kompromissi ja ottaa yksi, kun voit valita ja ottaa kaksi? Hybridi IT-ympäristö on yhä useamman yrityksen valinta. Mahdollisuus valita tekee päätöksenteosta vaikeampaa, mutta saat ainakin sitä, mitä haluat ja tarvitset. Sama hybriditeknologia on tullut myös autoihin, polkupyöriin ja kelloihin.

Lue lisää
0 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Pilvipalvelut

Nelivedolla asiakaskokemukseen – kaasujalkana pilvipalvelut

Kirjoittaja: Jukka Puhakka 28.6.2016 10:00

Niille, jotka vielä miettivät pilvipalveluiden hyötyjä, sanon: kannattaa tutustua. "Miksi?", saatat heittää vastapallon. "Monestakin syystä", vastaan minä. Tällä kertaa rajaan tämän blogin nyt tuiki tavalliseen ja monen suussa kaluttuun luuhun – asiakaskokemukseen.

Lue lisää
0 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Pilvipalvelut, Asiakaskokemus

Lääkkeet pilvistressin hallintaan

Kirjoittaja: Jukka Puhakka 8.6.2016 11:00

Lirissä pilven kanssa? Tuttu tunne. Olen työssäni saanut olla mukana monissa pilvipalveluprojekteissa. Pienissä ja isoissa organisaatiossa. Pilven hyödyistä on puhuttu meidänkin blogissamme, mutta opettavaisimmat tarinat syntyvät mielestäni helpoimmin juuri huonojen kokemusten ja jopa epäonnistumisten pohjalta. Jotta oma organisaatiosi, ja sinä itse, ette ajaudu pilvistressin puolelle, kannattaa huomioida muutamia asioita.

Lue lisää
1 Kommentti Kommentoi!

Aihe: Pilvipalvelut

Pilvestä pilveen - miten valita eri pilvien välillä?

Kirjoittaja: Jani Pajari 1.6.2016 11:00

Pilvipalvelujen kohdalla usein kysytyissä kysymyksissä tulee vastaan pilvien eri mahdollisuudet ja niiden sopivuus erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kysymyksissä nousevat esille niin kustannukset kuin palvelujen joustaminen yrityksen tarpeiden mukaan. Joustavuudella tarkoitetaan esimerkiksi kuukauden vaihteen suuria massa-ajoja, joihin tarvitaan nopeasti joustavaa pilvikapasiteettia. 

Lue lisää
0 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Pilvipalvelut, Tietosuoja

Katakrista pilvipalveluihin – kaikella on paikkansa

Kirjoittaja: Ilkka Korhonen 16.4.2016 8:02

Viimeisimpien ennusteiden mukaan yritykset investoivat vahvasti digitaalisten palvelujen ja erityisesti pilvipalvelujen hankintaan. Investointisuunta on tältä osin selvä, vaikka maailmalla it-investoinnit kokonaisuudessaan ovatkin laskussa globaalin talouden heikosta kehityksestä johtuen.

Pilvipalvelujen lisäksi myös konesalipalvelujen kysyntä on kasvussa. 

Tässä ratkaisevina tekijöinä ja kasvun moottoreina ovat erilaiset Big Data- ja esineiden internet -hankkeet (IoT). 

Lue lisää
0 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Pilvipalvelut, Tietosuoja, Katakri

Pilven käytön pitää olla helppoa

Kirjoittaja: Jani Pajari 2.3.2016 20:26


Pilvimarkkinat ovat muuttaneet perinteistä ICT-palveluiden ostamista. Monesti kuvitellaan, että pilvi on edullista ja helppokäyttöistä. Aina ei kuitenkaan näin ole, vaan pilveen siirtyminen voi olla monimutkainen prosessi.

Lue lisää
0 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Pilvipalvelut