Ratkaisu-kakku-tietoturvallisesti

Ylivertainen käyttäjäkokemus tietoturvallisesti

8.11.2018 9:28
Kirjoittaja: Tomi Miettunen

Aihe: tietohallinto, IT, Pilvipalvelut, Tietoturva

Miten ylivertainen käyttäjäkokemus toteutetaan ihanteellisessa maailmassa ilman rajoituksia datan sijainnista, kuormaa vanhoista järjestelmistä tai ennen kaikkea ilman vanhakantaisia ja rajoittuneita ajatuksia? Pelottelu tietoturvalla, varjo-it:llä ja muilla peikoilla on jo niin nähty näkökulma, että ajattelin jättää sen tässä kokonaan käyttämättä.

Lue lisää
Blogikuva.jpg

Hybridipilvi - paljon melua tyhjästä? Ei todellakaan.

11.10.2016 11:00
Kirjoittaja: Jani Pajari

Aihe: Pilvipalvelut

Pilvipalveluiden käyttö lisääntyy yrityksissä äärimmäisen nopeasti, ja se on johtamassa vääjäämättä hybridipilvi-ympäristöihin. Kysyimme IBM:n Kimmo Kaskikalliolta ja MPY:n Jani Pajarilta mistä hybridipilvessä on oikeasti kyse!

Lue lisää

Oman bisneksen kannibalisointi kannattaa!

21.9.2016 9:17
Kirjoittaja: Pekka Mettälä

Aihe: Pilvipalvelut, Johtaminen, Asiakaskokemus

Iso osa korporaatioiden ajasta käytetään sen miettimiseen, kuinka asiakkaat saataisiin maksamaan tuotteista, jotka ovat hapantumassa käsiin. Strategiakierroksilla keksitään kuolevalle bisnekselle henkilöstöä motivoivia nimityksiä kuten "profit bull" vs. "cash cow". Hallitukset painostavat toimivaa johtoa tekohengittämään kuihtuvaa rahavirtaa keinolla millä hyvänsä. Henkilöstöinfoissa nostetaan esiin myynnin sankareita, jotka ovat onnistuneet saamaan asiakkaan tekemään surkean investoinnin. Yhtiöiden omistajille näytetään ylpeydellä numeroita siitä miten murentuvan kivijalkaliiketoiminnan johtamisessa on onnistuttu yli budjettitason.

Lue lisää
Marcon_blogikuva.jpg

Hybridipilvi - mitä se käytännössä tarkoittaa?

10.8.2016 8:30
Kirjoittaja: Marco Lindqvist

Aihe: Pilvipalvelut

Miksi tehdä kompromissi ja ottaa yksi, kun voit valita ja ottaa kaksi? Hybridi IT-ympäristö on yhä useamman yrityksen valinta. Mahdollisuus valita tekee päätöksenteosta vaikeampaa, mutta saat ainakin sitä, mitä haluat ja tarvitset. Sama hybriditeknologia on tullut myös autoihin, polkupyöriin ja kelloihin.

Lue lisää
Fotolia_97309616_S.jpg

Nelivedolla asiakaskokemukseen – kaasujalkana pilvipalvelut

28.6.2016 10:00
Kirjoittaja: Jukka Puhakka

Aihe: Pilvipalvelut, Asiakaskokemus

Niille, jotka vielä miettivät pilvipalveluiden hyötyjä, sanon: kannattaa tutustua. "Miksi?", saatat heittää vastapallon. "Monestakin syystä", vastaan minä. Tällä kertaa rajaan tämän blogin nyt tuiki tavalliseen ja monen suussa kaluttuun luuhun – asiakaskokemukseen.

Lue lisää
Fotolia_111087142_S.jpg

Lääkkeet pilvistressin hallintaan

8.6.2016 11:00
Kirjoittaja: Jukka Puhakka

Aihe: Pilvipalvelut

Lirissä pilven kanssa? Tuttu tunne. Olen työssäni saanut olla mukana monissa pilvipalveluprojekteissa. Pienissä ja isoissa organisaatiossa. Pilven hyödyistä on puhuttu meidänkin blogissamme, mutta opettavaisimmat tarinat syntyvät mielestäni helpoimmin juuri huonojen kokemusten ja jopa epäonnistumisten pohjalta. Jotta oma organisaatiosi, ja sinä itse, ette ajaudu pilvistressin puolelle, kannattaa huomioida muutamia asioita.

Lue lisää

Pilvestä pilveen - miten valita eri pilvien välillä?

1.6.2016 11:00
Kirjoittaja: Jani Pajari

Aihe: Pilvipalvelut, Tietosuoja

Pilvipalvelujen kohdalla usein kysytyissä kysymyksissä tulee vastaan pilvien eri mahdollisuudet ja niiden sopivuus erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kysymyksissä nousevat esille niin kustannukset kuin palvelujen joustaminen yrityksen tarpeiden mukaan. Joustavuudella tarkoitetaan esimerkiksi kuukauden vaihteen suuria massa-ajoja, joihin tarvitaan nopeasti joustavaa pilvikapasiteettia. 

Lue lisää

Katakrista pilvipalveluihin – kaikella on paikkansa

16.4.2016 8:02
Kirjoittaja: Ilkka Korhonen

Aihe: Pilvipalvelut, Tietosuoja, Katakri

IT-ennusteiden mukaan yritykset investoivat vahvasti digitaalisten palvelujen ja erityisesti pilvipalvelujen hankintaan. Tässä ratkaisevina tekijöinä ja kasvun moottoreina ovat erilaiset digitalisaatio, Big Data- ja esineiden internet -hankkeet (IoT). 

Lue lisää

Pilven käytön pitää olla helppoa

2.3.2016 20:26
Kirjoittaja: Jani Pajari

Aihe: Pilvipalvelut


Pilvimarkkinat ovat muuttaneet perinteistä ICT-palveluiden ostamista. Monesti kuvitellaan, että pilvi on edullista ja helppokäyttöistä. Aina ei kuitenkaan näin ole, vaan pilveen siirtyminen voi olla monimutkainen prosessi.

Lue lisää
   

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset