MPY:n blogi

Mobiili ei ole turvassa

Kirjoittaja: Johanna Laakkonen 21.2.2018 8:35

Viestintäviraston julkaisema lista vuoden 2018 tietoturvanäkymistä pitää sisällään mielenkiintoista luettavaa. Listauksen mukaan EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) ja EU:n verkko- ja tietoturvadirektiivi (NIS) ohjaavat yrityksiä panostamaan tietoturvaan ja perustelemaan tietoturvaratkaisujaan entistä paremmin. Viestintävirasto myös arvioi, että yritysten kiinnostus kybervakuutuksiin ja -ulkoistuksiinkin lisääntyy. 

Lue lisää
0 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Tietoturva, Mobiilistrategia, GDPR, Mobiililaitteet

Ei enää foliohattuja, vaan parempaa tietoturvakäyttäytymistä

Kirjoittaja: Toni Sivupuro 26.8.2016 10:00

Suurin tietoturvariski on aina ihminen, koska me ihmiset töppäilemme usein tahattomastikin tietoturvallisuutta koskevissa valinnoissamme. Suosittelin edellisessä blogissani yrityksille tietoturvapolitiikan ja -ohjelman määrittelemistä, jotta yrityksen tietoturvalle voidaan luoda raamit sekä tukeva pohja jatkuvalle kehittämiselle ja ylläpitämiselle. Tietoturvapolitiikalla on mahdollista ohjata niin teknologiavalintoja kuin myös ihmisten tietoturvakäyttäytymistä. 

Lue lisää
0 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Tietoturva

Tietoturva ei anna armoa: yritysten oma vastuu kasvaa

Kirjoittaja: Toni Sivupuro 17.5.2016 11:30

Vähän aikaa sitten luin artikkelin, jossa käsiteltiin pk-sektorin yritysten suhtautumista kyberuhkiin. Artikkelissa tuli vahvasti esille se, kuinka huolettomasti kyberuhkien riskejä on käsitelty yrityksissä. Tekstissä mainittiin, että vajaa puolet pk-yrityksistä on parantanut yrityksensä tietoturvaa hankkimalla parempaa palomuuritekniikkaa, ja on siten kaiketi tyytyväisempiä tilanteeseen digitalisoituvassa maailmassa. 

Lue lisää
0 Kommenttia Kommentoi!

Aihe: Tietosuoja, Tietoturva, Katakri