Kansainvälistyvä Keypro vahvistaa ICT-palvelujaan MPY:n avulla

  3.5.2018

  Verkkotiedon hallintaan erikoistunut kotimainen palvelu- ja sovellusosaaja Keypro Oy ulkoistaa palvelin-, kapasiteetti- ja yritysverkkopalvelunsa tietotekniikkaan ja tietohallintopalveluihin keskittyneelle MPY Palvelut Oyj:lle.

  ICT-sopimus sisältää korkean käytettävyyden tietoturvalliset konesalipalvelut globaalisti palveluja tuottavalle ohjelmistotalolle. Lisäksi MPY hankkii jatkossa johtoselvitys- ja kaapelinnäyttöpalvelunsa sekä verkkotietojärjestelmän Keyprolta verkkoliiketoimintansa tarpeisiin Etelä-Savossa. 

  Keypro Oy on verkkotietojärjestelmiin ja niihin liittyviin palveluihin kuten kartoitukseen, suunnitteluun ja verkkotietoaineiston ylläpitopalveluihin erikoistunut paikkatietoalan asiantuntija, jonka asiakkaita ovat vesi-, lämpö-, sähkö-, valo-, kaasu- ja televerkkoyhtiöt. Yhtiöllä on yli 80 työntekijää Joensuussa ja Vantaalla. Keypron strategisena tavoitteena on kasvattaa kansainvälistä liikevaihtoaan nopeasti suhteessa kokonaisliikevaihtoon vuoteen 2020 mennessä. Suomen rajojen ulkopuolella yhtiöllä on asiakkaita Euroopassa, Lähi-Idässä, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa.

  Keypro-verkkotieto-ICT-MPY

  Keypron toimitusjohtajan Toni Pailan mukaan turvallisen sovellusalustan ja korkean käytettävyyden merkitys yhtiön liiketoiminnalle on hyvin kriittinen ja sen avulla vahvistetaan kansainvälistä kasvua. Yhtiö tuottaa verkkotietojärjestelmät SaaS-palveluna (Software as a Service).

  - Kilpailu paikkatietomarkkinoilla on tiukkaa ja tarvitsemme vahvan osaamisen lisäksi nopeasti skaalautuvan ja turvallisen palvelualustan, joka on asiakkaidemme käytössä 24/7. Erikoistuminen toimialalla on tärkeää ja yhtiöt ovat hyviä yhä kapeammalla sektorilla. Meidän erikoisosaamistamme ovat paikkatieto ja siihen liittyvät palvelut. Haluamme keskittyä omaan ydinosaamiseemme sekä kasvun rakentamiseen ja jättää IT-sovellusalustaan liittyvät tehtävät luotettavalle kumppanille, Keypron toimitusjohtaja Toni Paila kertoo sopimuksen taustoista.

  MPY Palvelujen ICT-palvelut täyttivät Keypron korkeat vaatimukset kotimaisuudesta, turvallisuudesta ja skaalautuvuudesta, sillä MPY:lle on myönnetty tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän ISO 27001 -sertifikaatti ja tilat on auditoitu Viestintäviraston Katakri V3 4-tason turvaluokitustasolla. Sertifioinnin ja turvaluokituksen myötä koko konesaliliiketoiminta sekä kaikki siihen liittyvät johtamis-, tuki- ja ylläpitoprosessit että fyysisten konesalitilojen turvallisuus ovat huipputasolla.

  Lisäksi Keypron hankkimiin palveluihin kuuluu myös tietoverkon tietoturva, joka tarjoaa nykyaikaisimmat palomuuripalvelut yritysverkon lisäpalveluna ja tämä osaltaan täydentää yritysverkon vahvaa tietoturvaa.

  MPY:n verkkoliiketoiminnan käyttöön Keypron palvelut

  Kumppanuus vahvistui myös vastaostolla, sillä MPY hankkii jatkossa johtoselvitys- ja kaapelinnäyttöpalvelunsa sekä verkkotietojärjestelmänsä Keyprolta verkkoliiketoimintansa tarpeisiin Etelä-Savossa. Kaupan myötä MPY siirtyy Keypron tuottaman Kaivulupa.fi -johtoselvityspalvelun piiriin 1.1.2019 alkaen. Samalla MPY ottaa käyttöön Suomessa laajimmin käytetyn KeyCom -televerkkojen verkkotietojärjestelmän. MPY:n toimitusjohtaja Pekka Mettälä on hyvin tyytyväinen yhtiöiden välisestä vahvasta yhteistyöstä.

  -Tässä voidaan puhua aidosta kumppanuudesta, jossa pystymme hyödyntämään toistemme erikoisosaamista kasvun vahvistamiseen. On hienoa, että kotimainen osaaminen ja yhteistyö siivittää eteenpäinmenoa molemmin puolin, Pekka Mettälä toteaa.

  Lisätietoja:
  Keypro Oy, Toni Paila, toimitusjohtaja, p. 050 483 7389, etunimi.sukunimi@keypro.fi
  MPY Palvelut Oyj, Pekka Mettälä, toimitusjohtaja, p. 040 504 2019, etunimi.sukunimi@mpy.fi

  Keypro Oy on verkkotietojärjestelmiin ja niihin liittyviin palveluihin kuten kartoitukseen, suunnitteluun ja verkkotietoaineiston ylläpitopalveluihin erikoistunut paikkatietoalan palveluyritys, jolla on yli 80 asiantuntijaa Joensuussa ja Vantaalla. Yhtiö palvelee maanalaisten ja -päällisten verkkojen omistajia, urakoitsijoita, suunnittelijoita ja ylläpitäjiä kattaen tietoliikenneverkot, vesihuoltoverkot, sähkön jakelun, katuvalaistuksen, kaukolämmön ja maakaasun. Kansainvälisesti ammattipalveluja sekä verkkotietoratkaisuja toimitetaan useisiin maihin: partneriverkosto kattaa yli 10 maata. Lisätietoja: www.keypro.fi  


  MPY Palvelut Oyj on kotimainen tietotekniikka- ja tietohallintopalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jolla 180 ICT-osaajaa 12 paikkakunnalla Suomessa. Yhtiön visiona on tarjota toimialan parasta asiakaskokemusta ja sen myötä kasvaa Suomen ICT-markkinan kärkitoimijaksi. www.mpy.fi 

  Aihe: ICT, Palvelusopimus, Keypro