Leppävirran laajakaistan rakentaminen etenee: Ensimmäiset 50 kuntalaista saavat kuituverkon käyttöönsä helmikuussa 2019

25.10.2018

Tietotekniikkaan ja tietohallintopalveluihin erikoistuneen MPY Palvelut Oyj:n ja Leppävirran kunnan yhteinen valokuituverkkohanke etenee suunnitellusti. Kuituverkkoa on rakennettu viime kesän aikana ja ensimmäiset 50 kuntalaista saavat nopean verkon käyttöönsä helmikuussa 2019.

Leppävirran kunnan taajama-alueelle toteutettavan valokuituverkon rakentaminen etenee suunnitellusti. Valokuituverkko kattaa kaikkiaan 5000 asukkaan alueen, joista 50 ensimmäistä kuntalaista saavat verkon käyttöönsä jo helmikuussa 2019. Käyttöönoton alueella on kolme Leppävirran Kiinteistö Oy:n vuokrataloyhtiötä, jotka kytketään mukaan nopeaan verkkoon. Valokuituverkko mahdollistaa käyttäjilleen niin vapaa-ajan tv- ja viihdepalvelujen käytön, verkko-opiskelun kuin esimerkiksi työn tekemisen verkon välityksellä katkottomasti ja nopeasti.

- Nopea valokuituverkko tarjoaa kuntalaisille reippaan siirtymän digiaikakauteen ja mahdollisuudet hyödyntää verkkoa kaikessa arkipäivän tekemisessä olipa kyse sitten vaikka elokuvien katselusta kuin verkko-opinnoista kansainvälisillä areenoilla. Välimatkat lyhenevät, kun samat sisällöt ovat tarjolla yhtä nopeasti niin täällä Leppävirralla kuin vaikka pääkaupunkiseudulla ja ydinkeskustoissa, Leppävirran kunnanjohtaja Matti Raatikainen sanoo.

Kyläverkkohankkeen myötä Leppävirran kunnan taajamaan syntyy kattava kuiturunkoverkko, johon voidaan kytkeä alueen kiinteistöjä ja asunto-osakeyhtiöitä. Kuituverkkorakentamista pyritään tekemään mahdollisimman paljon yhteiskaivuuna sähköyhtiön kanssa, kun sähköverkkoa kaapeloidaan maahan. Yhteiskaivuuta on jo tehty kuluneen kesän aikana.

- Rakennustöitä jatketaan niin pitkälle ennen talven tuloa kuin se on vain mahdollista. Verkon rakentaminen on parhaillaan käynnissä Laivurintie-Matinkuja-alueella. Lisäksi kirkonkylän eteläpuolella Ukonniemen Lossinpellon uudelle asuinalueelle ollaan myös vetämässä kuituverkkoa, joka palvelee uudisrakentamisen tarpeita, toteaa myyntijohtaja Juha Putkonen MPY Palveluista.

MPY on toteuttanut kuitupohjaista tietoliikenneverkkorakentamista jo vuodesta 1988 alkaen Etelä-Savossa mm. Mikkelissä, Hirvensalmella, Mäntyharjulla, Kangasniemellä, Pertunmaalla ja Puumalassa. Uusina alueina Leppävirran lisäksi ovat Juva, Varkaus ja Pieksämäki.

Lisätietoja:

Leppävirran kunta, kunnanjohtaja Matti Raatikainen, puh. 044 790 6082
Leppävirran kunta, kunnansihteeri Anssi Nykänen, puh. 044 797 5533
MPY Palvelut Oyj, toimitusjohtaja Pekka Mettälä, puh. 040 504 2019
MPY Palvelut Oyj, liiketoimintajohtaja Matias Bauer, puh. 044 019 3312
MPY Palvelut Oyj, myyntijohtaja Juha Putkonen, puh. 044 019 0280

MPY Palvelut Oyj on kotimainen tietotekniikka- ja tietohallintopalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jolla on 180 ICT-osaajaa 10 paikkakunnalla Suomessa. Yhtiön visiona on tarjota toimialan parasta asiakaskokemusta ja sen myötä kasvaa Suomen ICT-markkinan kärkitoimijaksi. MPY:n liikevaihto noin 30 milj. euroa. www.mpy.fi