Kalastelua ja tietomurtoja

  12.4.2019

  Seuraamme aktiivisesti tietoturva-aiheita ja asemastamme johtuen, olemme aitiopaikalla havainnoimassa tietoturvauhkia ja mahdollisia vaikutuksia erilaisiin liiketoimintaympäristöihin.

  Olemme huomanneet tietojen kalastelua yhä useammilla asiakkailla joten jaamme teille Kyberturvallisuuskeskuksen ajankohtaisen tiedotteen. 

  Aktiivista kalastelua ja tietomurtoja

  "Kyberturvallisuuskeskukseen on tullut huomattava määrä yhteydenottoja aktiivisesta Office 365 -tunnusten kalastelusta ja onnistuneista tietomurroista. Kyberturvallisuuskeskus kehottaa käyttäjiä nyt erityiseen varovaisuuteen avatessaan linkkejä ja syöttäessään tunnuksiaan palveluihin kirjautuessa.

  Tilastotietojen valossa kuluneen viikon aikana Kyberturvallisuuskeskukseen on tullut yhteensä 22 ilmoitusta aiheeseen liittyen, ja näistä seitsemässä on varmistetusti vähintään yksi tietomurron uhri. Tilasto ei ole täysin kattava koko Suomen tilanteesta, mutta antaa suuntaa ilmiön laajuudesta."

  Lue koko tiedote

   

  Tämän takia jokaisen tulee olla erityisen tarkkana epäilyttävien viestien suhteen, tarkistaa aina sähköpostikeskusteluissa että vastaanottajien joukkoon ei ilmesty yllättäen ylimääräisiä henkilöitä tai että viestiin ei tule yllättävää sisältöä, linkkejä tai liitteitä.

   

  Aihe: Tietoturva